Петък 26, Април 2024г.

 

          Винаги има една приятна суматоха в училищния двор на 15.09.  Независимо колко големи стават децата ни всяка година, за тях и за нас докато те са ученици, първият учебен ден остава мил спомен за младостта, сълзите от радост в очите, прескачането на сърцето ни от вълнение и започването на новия етап от живота ни.

     

         Първият учебен ден е специален празник за всеки от нас, защото символизира стремежа на народа ни към наука и образование – единственият верен път за бъдеща успешна реализация на днешните ученици.


           С нетърпение ръководството и колективът на ПГССИ “Христо Ботев“ очакваха своите ученици и техните родители в празнично украсения двор на гимназията.


       Радостта от празника споделиха гостите: г-н Никола Динков– народен представител в 44-то Народно събрание , г-жа Даниела Георгиева-представител на общински съвет- Свиленград, г-жа Антония Бутракова – ст. експерт "Образование“ дирекция" Хуманитарни дейности",г-жа Зина Гочева- член на училищното настоятелства и д-р Мариан Кръстев- обществена личност.

         Директорът на гимназията, г-жа Христина Милушева, поздрави учениците с началото на новата учебна година, специално се обърна към новоприетите ученици, които са направили правилния избор – да се обучават в единственото професионално училище в града,на  всички ученици и учители пожела успешна година по трудния път към овладяване на знанието.

        Сред нас бяха бивши възпитаници на професионалната гимназия, които са се изявили в различни области на науката – Христо Коларов – студент в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – специалност „Право““ и Диана Кирилова – студентка във Великотърновския университет „Кирил и Методий“ – специалност „Приложна лингвистика с английски и китайски и език“  .

         Своите поздрави и пожелания за новата учебна година отправи Христо Коларов. Поздравителни адреси по случай празника бяха получени от : г-жа Милена Дамянова- председател на комисията по образованието в 44-то  Народно събрание,  от  инж. Георги Манолов- кмет на община Свиленград , от г-жа Саша Курдова-председател на „Лайън клуб"- Свилена, от г-жа Василка Вангелова – председател на комисията по  образование, култура , правата на човека и Европейската интеграция при общински съвет- Свиленград и от общински съвет на БСП-Свиленград .

       Г-жа Христина Милушева представи класните ръководители на новодошлите ученици,  които ще са  най-верните спътници в училищния живот.

 

       След изпращане на училищното знаме, госпожа Милушева удари първия училищен звънец, изля менче с вода и пожела на всички успешна учебна година. Както дедите ни са посрещали своите гости с хляб и сол, така и ние казахме „Добре дошли!“ с традиционна българска пита.

УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА, БОТЕВЦИ!

 

 

 

Сподели: