Четвъртък 25, Април 2024г.

ПОЗИТИВНИ УЧИТЕЛИ - ПОЗИТИВНО УЧИЛИЩЕ!

  На 10.10.2019г. за пореден път учителите на ПГССИ „Христо Ботев“ активно участваха в обучение на тема: “Позитивното обучение“.                                      

     Мястото на провеждане на  „Позитивното мислене “ бе разкошно – зеленина, приятна атмосфера, усмихнати и заредени с енергия лектори и не на последно място - положителен заряд от колегите професионалисти.

    Обучението премина през няколко  игри, доказвайки ни отново сплотеността на колектива. Накара ни да забравим за документацията и да се впуснем в пътешествията.

Първата игра –Островът на щастливците,

втора игра – Принцесата и замъкът,

трета игра – Аз обичам моята работа,

 

четвъртата игра – отборна игра

    и последната бе  - разшифровай картите ДIXIT .  

        В края на обучението учителите  постигнахме яснота, че позитивното отношение е състояние на духа, което ни помага да гледаме на живота от хубавата му страна. То внася оптимизъм в ежедневието и ни прави по-вдъхновени и доволни от живота. Окуражава ни да продължим напред, когато има пречки и трудности на пътя ни и ни дава силата да не се предаваме. Освен това чрез подобен начин на мислене сме по-енергични и целеустремени, разпределяме времето си правилно и сме способни да свършим повече задачи от обикновено. Плюсовете на това да притежаваме позитивен дух и начин на мислене са много и това се усеща ежедневно. Намираме  посоката, в която да се движим и мотивацията , с която да създадем живота на мечтите си.

 

Сподели: