Петък 29, Март 2024г.

Национален проект

"Народните будители и Аз"

Публикувана на: 05.06.2020г.

Всеки българин трябва да знае, че България, носеща аромата на рози, плодородна и красива земя, е страна изстрадала своето минало. Тази държава, за която се пеят песни и се редят стихове, се оказва почти непозната за голяма част от младото поколение. До сърцето на младия човек думите често не достигат.

ПГССИ "Христо Ботев" получи благодарствено писмо от доц. Кирчо Атанасов - автор и ръководител на Националния проект на Ротари и Зонта "Народните будители и Аз" за участието на учениците й Стела Гочева, Милена Димитрова и Иванета Димитрова с ръководител - старши учител Денка Колева в проекта.

Проектът „Народните будители и Аз“ има за цел  да насърчава вътрешната потребност за творческа и индивидуална изява на учениците чрез възкресяване на спомена за постиженията на националните ни герои и бележити исторически събития. Със средствата на художественото слово и изобразителното изкуство, участниците в конкурса трябваше да изразят своята представа и отношение към тези велики личности и събития.

Поздравления за Стела Гочева и Милена Димитрова, които сред 76-те участници в конкурса за рисунка получават поощрителна награда!

Сподели: